LUMINA SPARK

Najuspešnejši zaposleni so tudi prilagodljivi, agilni in imajo razvojno miselnost. Učinkovito vodijo sebe in sodelavce. Lumina Spark ne navdihne samo tistih z ravnokar naštetimi veščinami, pač pa tudi poglobi samozavedanje, razkrije posameznikov potencial in posamezniku pomaga pri obvladovanju stresa.

Barvni jezik navdihne ob novem vpogledu v posameznikovo notranjost in ponudi praktične namige kako prižgati svojo notranjo iskro, oziroma kako zavestno uporabiti svoje notranje moči in poroča o našem delovanju za soustvarjanje timskih rezultatov. Vse navedeno se vizualizira na pomnljiv način in pomaga udeležencem k rabi novih veščin in spoznanj v praksi tudi na daljši rok.

Tekom izvajanja pripadajoče interaktivne delavnice uporabljamo individualne Lumina Spark portrete in se osredotočamo na holističen pogled v osebnost posameznega udeleženca, v njegovo mirujočo, vsakodnevno osebo in osebo pod stresom, brez etiketiranja, okvirov, ali stereotipov.

Lumina potrjuje protislovnost; posameznika obravnava iz različnih vidikov. Lahko je ekstrovertiran in introvertiran hkrati, saj lahko dosega kakovost obeh polov. Kar je v skladu s človeško naravo in delovanjem ni nič zagotovo, niti v vsakodnevnem privatnem življenju, niti na delovnem mestu; tako kot se radi udeležimo zabave, smo radi tudi sami s seboj ali beremo knjigo. Lumina upošteva oba vidika in iz njiju tudi izhaja. Pred izvedbo pripadajoče delavnice udeleženci izpolnijo e-vprašalnik. Z
izpolnitvijo vprašalnika se v Lumina bazi generira Lumina Spark portret.

Model je enostavno razumljiv, a zahvaljujoč 24 osebnostnim tipom, istočasno ponuja globlji vpogled. Vodi nas v smeri samospoznavanja in spoznavanja sogovornika, razumevanja osebnosti in njihovih medsebojnih različnosti. Spodbudi tudi spoznavanje možnosti prepoznavanja in občudovanja različnosti nasprotnih tipov in prilagajanja pristopa posameznika pri komunikaciji z različnimi sogovorniki oz. osebnostnimi tipi. Lumina Splash je interaktivna aplikacija, ki jo lahko udeleženec prenese v svoj mobilni pametni telefon/ računalnik/ tablico hitro in enostavno. Uporabnik ima dostop do svojega digitalnega portreta, ki ga lahko kadarkoli primerja s sodelavčevim preko QR kode ali pa lahko primerja svoje rezultate s svojimi podrejenimi.

Tekom programa bodo udeleženci spoznali:
▪ Svoje kognitivne sposobnosti in ‘nevarnosti ‘
▪ Kako zavestno uporabljati svoje lastnosti za boljše vodenje ali timsko sodelovanje in učinkovito doseganje skupnih rezultatov
▪ Kako zavestno oblikovati in graditi boljše in pristnejše timske odnose