Zapri
 Zapri

Develor Slovenia

  Pokaži vse kontakte
  Magazine  

  Najdi v Storitvah & rešitvah

  • Please, type at least 3 characters in search input to find solutions.
  Išči vse storitve

  Najdi v virih

  • Please, type at least 3 characters in search input to find resources.
  Preišči vire
    Kontaktirajte nas
  • Vizija in strategija
  • Sistem upravljanja
  • Razvoj in rast
  • Avtonomija

  Nenehne in hitre spremembe so izziv

  Nestanovitnost, negotovost, kompleksnost in dvoumnost – tako imenovani svet VUCA – je okolje, v katerem živimo in delamo danes in v prihodnosti. Da bi bili uspešni, morajo posamezniki, ekipe in organizacije izboljšati svojo sposobnost prilagajanja.

  Prilagodljivi vodje se z ekipo soočajo z negotovostjo

  Prilagodljivi vodja se zna soočiti z nestanovitnostjo in spremembami v nalogi, virih, okolju, skupini ali svetu. To lahko stori z edinstveno kombinacijo odnosa, znanja in veščin.

  Program Odprava na Mars oblikuje prilagodljivo miselnost in veščine

  Naš program razvoja vodstvenih veščin temelji na učenju preko iger. S pomočjo izkustvenega učenja na podlagi zgodbe za nepozabno izkušnjo učenja, oblikuje prilagodljive vodstvene veščine.

  Edinstveni program razvoja prilagodljivih vodstvenih veščin na podlagi zgodbe

  V okviru dvodnevnega programa izkustvenega učenja bodo udeleženci:

  • razumeli koncept VUCA Prime kot ustrezno strategijo obvladovanja okolja VUCA,
  • pridobili pregled nad štirimi področji veščin prilagodljivega vodje,
  • izkusili končni sklop veščin prilagodljivega vodje: sporočanje vizije, reševanje konfliktov, doseganje dogovora, določanje timskega protokola, iskanje rešitev in sprejemanje odločitev,
  • spoznali prednosti obrnjene organizacijske piramide in
  • izkusili in razumeli pomen psihološke varnosti v timu in organizaciji.

  Več podrobnosti o programu si oglejte v katalogu, ki jo lahko tudi prenesete:  Vpiši podatke in prenesi katalog

  Program razvoja vodstvenih veščin na podlagi iger, izboljša učinkovitost učenja

  Leta 1969 je človeštvo doživelo trenutek, ko so vsi gledali v eno smer – Neil Armstrong je stopil na Luno in spremenil svet. Tisti, ki so ga doživeli, se ga še vedno spominjajo.

  Naslednji tak mejnik nas čaka z odpravo na Mars. Naš program Prilagodljivega vodenja se zgleduje po tej ambiciji in izkušnjo naselitve Marsa vnese v prostor za usposabljanje, da bi pritegnil udeležence.

  S pripovedovanjem zgodb in učenjem preko igre povečamo stopnjo vključenosti, zavzetosti in poglobljenosti v učenje. Učenje preko iger gradi nepozabne učne trenutke in izboljšuje ohranjanje informacij ter tako gradi pozitiven odnos do potrebnih sprememb. Na ta način pridobite boljše rezultate usposabljanja in boljšo donosnost svoje naložbe.

  Program razvoja vodstvenih veščin na podlagi iger, izboljša učinkovitost učenja

  Leta 1969 je človeštvo doživelo trenutek, ko so vsi gledali v eno smer – Neil Armstrong je stopil na Luno in spremenil svet. Tisti, ki so ga doživeli, se ga še vedno spominjajo.

  Naslednji tak mejnik nas čaka z odpravo na Mars. Naš program Prilagodljivega vodenja se zgleduje po tej ambiciji in izkušnjo naselitve Marsa vnese v prostor za usposabljanje, da bi pritegnil udeležence.

  S pripovedovanjem zgodb in učenjem preko igre povečamo stopnjo vključenosti, zavzetosti in poglobljenosti v učenje. Učenje preko iger gradi nepozabne učne trenutke in izboljšuje ohranjanje informacij ter tako gradi pozitiven odnos do potrebnih sprememb. Na ta način pridobite boljše rezultate usposabljanja in boljšo donosnost svoje naložbe.

  Program razvoja vodstvenih veščin na podlagi iger, izboljša učinkovitost učenja

  AHA! momenti

  AHA! moment je trenutek nenadnega vpogleda ali odkritja. Ključne vaje vodijo do trenutkov zavedanja, v katerih se prepletata razum in čustvo, kar zagotavlja boljše ohranjanje znanja.

  Gradnja odnosa

  Udeležence seznanimo z dejstvom, da je prilagodljivost dragocena. Na primer z razpravo o učinkih manjkajoče spretnosti ali znanja. Če ne oblikujemo odprtega odnosa do te teme, bodo vse druge informacije potisnjene ob stran z besedami "tako pač ne gre ...".

  Znanje, pridobljeno z izkušnjami

  Video predstavitve, individualne in skupinske dejavnosti, zgodbe, elementi igrifikacije,... Vse to služi povezovanju informacij z izkušnjo. Za nepredstavljive razlage ni prostora na Marsu ali pri usposabljanju v 21. stoletju.

  110% Praktični pristop

  Ključni del usposabljanja je vaja - na primer ocenjevanje dela članov posadke, reševanje sporov med dvema inženirjema. Poleg neposrednih vaj, udeleženci drug drugemu dajejo povratne informacije, s čimer prav tako vadijo to neprecenljivo veščino.

  Digitalna orodja, vgrajena v program razvoja veščin

  Pred usposabljanjem, med njim in po njem uporabljamo številna digitalna orodja - Genially, Kahoot, Mentimeter, udeleženci pa imajo celo priložnost programirati svojega robota. Za prilagodljivega vodjo je tehnologija kot del rešitve samoumevna, zato jih pripravimo tudi na to.

  Kombinirano učenje

  Izkoristimo trenutke, ki so na voljo, da se usposabljanje razširi tudi zunaj učilnice. Z gradivom pred usposabljanjem na primer, zmanjšamo potrebo po obravnavi teorije na kraju samem in tudi oblikujemo pričakovanja udeležencev.

  Osebni razvoj

  Vsi imamo različne potrebe in zato tudi različne ključne ugotovitve iz usposabljanja. Tabla za razmislek - strukturirana predloga za beleženje in razmislek - pomaga posameznikom, da na strukturiran način povzamejo svojo edinstveno osebno izkušnjo učenja.

  Učenje preko iger in pripovedovanja zgodb

  Prizadevamo si ustvariti učinkovito izkušnjo usposabljanja. To je pot do boljšega razumevanja in večje uporabe znanja. Vključevanje igre spodbuja poglobitev v usposabljanje in dopolnilne spretnosti (sodelovanje, komunikacija, odločanje itd.).

  Kaj udeleženci pravijo o razvoju veščin Prilagodljivega vodenja?

  Juraj Boledovič

  DXC Technology Company

  Odprava na Mars je usposabljanje, ki mi je dalo znanje, pa tudi praktične izkušnje na več ravneh. Najprej samo usposabljanje zagotovi vsebinsko perspektivo, ki fragmente znanja in tehnik iz drugih usposabljanj poveže v celovit pogled na vodenje. Vaje in dejavnosti pa zagotavljajo udobje, ki ga zagotavlja letenje v simulatorju letenja. To je obogateno s sodelovanjem celotne ekipe. Preizkusite lahko različne tehnike timskega dela, timskega vodenja, opazujete njihov učinek v praksi, sodelujete z drugimi udeleženci, dobite takojšnje povratne informacije, da se lahko učite tudi iz dejanj drugih. Zame je bilo to usposabljanje vsekakor pozitivna učna izkušnja, ki je v meni vzbudila veliko radovednost in željo po sodelovanju v nadaljevanju.

  Monika Kudrocová

  DXC Technology Company

  Že dolgo se nisem tako zabaval ob odkrivanju novih stvari in znanj. Misija Mars mi je prinesla zanimive nove informacije o upravljanju ljudi, ki se prepletajo z misijo, elementi igre in napetostjo. Vzorčne situacije in popolna vizualna podoba vam niti za minuto ne bodo dopustili, da bi se dolgočasili. Zahvaljujem se ekipi DASA, da jo je znala pripraviti in izvesti na tak način. Že zdaj se veselim nadaljevanja.
  Show more Testimonials

  Vas zanima več o Odpravi na Mars?

  Če niste prepričani, ali je ta program razvoja primeren za vas, ali imate posebne potrebe, zahtevajte dodatne informacije. Spodaj izpolnite svoje podatke in vprašanje. Samodejno se bo prenesla brošura o programu razvoja, kasneje pa vas bo kontaktiral eden od naših svetovalcev in vam odgovoril na morebitna vprašanja.

   Dodatne informacije

   Izvajalci

   Program prilagodljivega vodenja vodita dva trenerja, ki se nenehno dopolnjujeta. To je bistvenega pomena za vodeno učenje in elemente učenja preko iger.

   Izvajalca programa Prilagodljivega vodenja za Develor Slovenija:

    

   Blaž Jarc

    

   Aleš Kumperščak

   Ciljna skupina

   Usposabljanje je primerno za vodje in člane ekip, ki želijo povečati raven prilagodljivega in agilnega vodenja. Menimo, da velik del današnjih organizacij deluje v tako imenovanih kompleksnih okoljih, za katera je usposabljanje za prilagodljivo vodenje primerna izbira.

   Tipični udeleženci so vodje v organizacijah z visoko stopnjo fluktuacije, vodje, ki morajo voditi agilne ali hibridne ekipe,…

   Zahteve glede usposabljanja

   Usposabljanje traja dva dni, običajno od 9.00 do 17.00 z vmesnim odmorom za kosilo in dvema odmoroma za kavo.

   Največja velikost skupine je 12 udeležencev in tega se strogo držimo.

   Primeren prostor za program Odprava na Mars je velika soba za usposabljanje, ki omogoča postavitev igralne table – Zemljevid Marsa in dovolj prostora za dejavnosti.

   Investicija

   Za svoje stranke ustvarjamo prilagojene vsebine in cenovne ponudbe. Če želite izvedeti več ali pridobiti ponudbo za svoje podjetje, nas kontaktirajte!.

   Pogosta vprašanja

   Trajanje programa

   Program Prilagodljivega vodenja – Odprava na Mars traja 2 dni.

   Vse naše razvojne dejavnosti poskušamo čim bolj prilagoditi potrebam in zmožnostim naših strank. V primeru tega programa skrajšanje ne pride v poštev, saj ciljno usmerjenega učenja, povezanega z izkušnjo, ne bi bilo mogoče zagotoviti. Mimogrede, let do Marsa naj bi trajal več kot 200 dni…

   Kakšno raven znanja udeleženci pridobijo?

   Po zaključku bodo udeleženci vedeli, kaj vključuje vloga prilagodljivega vodje, katere veščine so potrebne in zakaj so pomembne. Nekatere od teh spretnosti bodo tudi praktično preizkusili.

   Z namernim osredotočanjem bodo nekatere spretnosti lahko takoj uporabili v praksi. Da bi dosegli popolno usposobljenost in poznejše obvladovanje, je treba z razvojem nadaljevati – formalno in/ali neformalno. Pripravljeni smo vam svetovati, kako, ali zagotoviti nadaljnje dejavnosti.

   Odprava na Mars je pomemben prispevek k temi prilagodljivega vodje. Je začetni korak na poti do doseganja mojstrstva.

   Kam prilagodljivo vodenje sodi in kam ne?

   Koncept Prilagodljivega vodenja je zasnovan za kompleksna okolja. To pomeni, da je primerno v organizacijah, oddelkih, skupinah ali projektih, za katere so značilni kompleksnost vhodov in izhodov, dvoumnost in predpostavka pogostih ali velikih sprememb. Tipični primeri vključujejo hibridne ekipe v večjih organizacijah, katerih naloga je dodajanje vrednosti z uporabo skupnih virov.

   Za preprosta okolja prilagodljivo vodenje, kot vseobsegajoča rešitev, ni priporočljivo. Vendar je lahko tudi v preprostih okoljih (npr. računovodski oddelek) prilagodljivo vodenje koristno za izbrane projekte, ki izpolnjujejo značilnosti kompleksnosti.

   Predpogoj za uspeh programa Prilagodljivega vodenja

   Podpora organizacijskega vodstva je izredno pomembna za razvoj veščin prilagodljivega vodenja. Če bo prilagodljivo vodenje še naprej delovalo omejeno s togo hierarhično in poročevalsko strukturo, je uspeh programa malo verjeten.  Če menite, da vaša organizacija še ni pripravljena na prilagodljivo vodenje, vam priporočamo, da začnete oblikovati odnos do sprememb in prilagodljivosti na ravni srednjega in višjega vodstva. Pri tem vam lahko pomagamo z delavnicami in pogovori o odnosih. Povežite se z nami in z veseljem vam bomo svetovali.