DEVELOR | Inovativni pristopi korporativnega učenja
Zapri    

  Develor d.o.o.
  Cesta Toneta Tomšiča 11,
  4270 Jesenice, Slovenija

  Pokaži vse kontakte
  Kontaktirajte nas    
  • Odnos in razvojna miselnost
  • Vodenje in upravljanje
  • Prodaja, skrb za stranke in pogajalske veščine
  • Osebna učinkovitost in komunikacijske veščine
  • Teambuilding in učinkovito sodelovanje tima
  • Ocenitev in diagnostika
  • HR svetovanje in coaching
  • Storitve

  Najdi v Storitvah & rešitvah

  • Please, type at least 3 characters in search input to find solutions.
  Pojdi na storitve

  Najdi v virih

  • Please, type at least 3 characters in search input to find resources.
  Preišči vire

  V zadnjem času je veliko govora o inovativnih metodah korporativnega učenja, o sedanjost in prihodnost učenja, o trendih in inovacijah, ki oblikujejo učenje in o tem, kako vse to prispeva k izboljšanim učinkom izobraževanj.

  Develor Slovenia smo mednarodna, poslovna, svetovalna in izobraževalna mreža, ki se uspešno razvija in raste že 30 let. Zaradi narave našega dela in področij, s katerimi se ukvarjamo, kot tudi našega poslanstva, smo zmeraj vsaj en korak pred ostalimi. V našem naboru storitev imamo široko paleto inovativnih metod korporativnega učenja, ki so prilagojene potrebam in ciljem posameznih organizacij. Poglejmo si nekaj najbolj priljubljenih:

  ✔ E-učenje: različne spletne platforme in orodja za e-učenje, ki omogočajo dostopnost in fleksibilnost pri učenju. Te platforme vključujejo interaktivne vaje, videoposnetke, teste in druge interaktivne načine učenja.

  ✔ Učenje z igrifikacijo: igre in simulacije so učinkovite metode učenja, saj spodbujajo sodelovanje in aktivno udeležbo. Intelektualne igre in simulacije popolnoma prilagodimo potrebam naročnika.

  ✔ Blended learning/ Mešano učenje: kombinacija e-učenja in tradicionalnih metod učenja, kot so predavanja, delavnice in druge interaktivne dejavnosti. Ta pristop omogoča najboljšo kombinacijo teoretičnega in praktičnega znanja, za največji možni učni učinek.

  ✔ Mikro učenje: sodobna metoda učenja, ki se osredotoča na kratka in jedrnata učna gradiva, običajno v obliki kratkih video posnetkov, infografik, kvizov in drugih interaktivnih vsebin. Namen mikro učenja je zagotoviti hitro in učinkovito učenje z majhnimi dozami informacij. Vsebine so vedno prilagojene posameznim potrebam in ciljem, ki jih želimo doseči. Zelo uporabno je tudi za usposabljanje in uvajanje novih zaposlenih v podjetju, saj jim omogoča hiter in učinkovit vpogled v posamezne procese in delovne naloge.

  ✔ Mobilno učenje: mobilne aplikacije so zelo priljubljene pri učenju. Develor ponuja mobilne aplikacije, ki omogočajo učenje kjerkoli in kadarkoli.

  ✔ Virtualno učenje: virtualne učilnice omogočajo sodelovanje in interakcijo med trenerjem in udeleženci, ne glede na njihovo lokacijo. Develor ponuja virtualno učenje, ki je interaktivno, zabavno in učinkovito.

  ✔ Coaching in mentorski programi: omogočajo individualno ali skupinsko učenje in učinkovit razvoj zaposlenih.

  ✔ Učenje na delovnem mestu: je eden najučinkovitejših načinov učenja. Nudimo prilagojene programe treningov na delovnem mestu, ki temeljijo na vsakdanjih izkušnjah zaposlenih in pomagajo pri razvoju njihovega znanja in veščin.

  Kljub mnogim prednostim inovativnih pristopov pri korporativnem učenju obstajajo tudi pasti, na katere moramo biti pozorni:

  • Neustrezna izbira pristopa: včasih se podjetja preveč osredotočijo na uvajanje novih inovativnih pristopov brez pravilnega razmisleka o potrebah in ciljih učenja ter primernosti izbrane metode. To lahko vodi v neustrezne in neučinkovite rešitve.
  • Pomanjkanje vključevanja zaposlenih: če zaposleni niso vključeni v proces izbire inovativnih pristopov in nimajo možnosti, da izrazijo svoje mnenje, se lahko počutijo izključene in ne prepoznajo vrednosti učenja, kar lahko negativno vpliva na njihovo motivacijo in učinkovitost.
  • Osredotočenost samo na tehnologijo: podjetja se pogosto preveč osredotočijo na tehnološke rešitve, kot so aplikacije, platforme in orodja, namesto na razvoj učnih vsebin in vsebin, ki so prilagojene potrebam zaposlenih. ❗Tehnologija naj bo le pripomoček, ki podpira učni proces, ne pa glavni cilj.
  • Nezadostno spremljanje učinkovitosti: če podjetje ne spremlja učinkovitosti usposabljanj, ne bo vedelo, ali so inovativni pristopi uspešni ali ne. Potrebno je spremljanje in analiziranje rezultatov, da se lahko izboljša in prilagodi učni proces.
  • Premalo osebnega stika: čeprav je večina inovativnih pristopov osredotočena na digitalno učenje, je pomembno, da se ohranja tudi osebni stik med trenerjem in udeleženci. Osebni stik prispeva k boljšemu razumevanju, boljši komunikaciji in motivaciji udeležencev.

  Vse te pasti lahko privedejo do neučinkovitega usposabljanja in izgube časa in denarja, zato je pomembno, da se podjetja pri korporativnem učenju osredotočijo na učinkovito in prilagojeno uporabo inovativnih pristopov.

  V Develor Slovenija smo Vam, z namenom izboljšanja vključenosti zaposlenih in za največji možni učinek usposabljanj, vedno na voljo pri kreiranju inovativnih razvojnih poti vaših zaposlenih in vodij.

  Hibridno delo

  Vpišite svoj e-naslov in prejeli boste E-knjigo z nasveti, kako obvladovati hibridni način dela.   Povezani članki