Zapri
 Zapri

Develor Slovenia

  Pokaži vse kontakte
  Magazine  

  Najdi v Storitvah & rešitvah

  • Please, type at least 3 characters in search input to find solutions.
  Išči vse storitve

  Najdi v virih

  • Please, type at least 3 characters in search input to find resources.
  Preišči vire
    Kontaktirajte nas

  Pred nekaj tedni je DEVELOR pričel z mednarodno komunikacijsko kampanjo, povezano z vodstvenimi izzivi. S kampanjo želimo opozoriti na pomembne izzive sodobnega vodenja, s katerimi se dandanes soočajo vodje.  Obenem želimo našim naročnikom omogočiti ažurno in učinkovito reševanje podobnih izzivov.    

  Fiktivna oseba – Tomaž – Vodja, ki potuje skozi čas, nas vodi skozi tipične izzive vodenja v letu 2021. Če se želite pridružiti tej pustolovski učni pobudi, na spletni strani Vodja potuje skozi čas, vpišite svoj e-mail naslov.

  Prvi izziv nas sooči z izčrpanimi zaposlenimi

   

  Diagnostika, Podpora pri vzdržljivosti in uveljavljene delovne rutine

  Opredelili smo naslednje ugotovitve:

  Pereča težava: Fizična in čustvena izčrpanost

  Vodja bi moral več časa posvetiti upravljanju fizične in čustvene izčrpanosti pri zaposlenih ter odpravi posledic, ki se kažejo v učinkovitosti in doseganju rezultatov. V dokumentu  si oglejte simptome izgorelosti. Če jih opazite pri svojih zaposlenih, se zagotovo soočajo s podobnimi težavami.

  Priporočila za vodje: Poslušajte svoje zaposlene

  Kot rezultat izčrpanosti, se ljudje več pritožujejo, Vodja bi te pritožbe (v povezavi z ostalimi faktorji) moral razumeti kot povabilo za razgovor. Zaposleni potrebujejo in iščejo pomoč.  Prvi korak pri zagotavljanju podpore je, da zaposlene aktivno poslušamo. Vzemite si čas, poslušajte, zastavljajte vprašanja, predvsem pa pustite prostor za odgovore.  Za več podrobnosti in nasvetov, si oglejte dokument. 

  Priporočila za HR: Pomagajte vodjem izvajati pomembne razgovore

  HR igra pomembno vlogo pri reševanju podobnih izzivov.  Vodjem pri teh izzivih pomagajo s smernicami, kako učinkovito in strukturirano voditi razpravo oziroma v razpravi tudi sodelujejo, v kolikor je potrebno njihovo strokovno znanje. HR mora zagotoviti tudi potrebne diagnostične in razvojne rešitve – najsi gre za reden pulzni pregled spremljanja stanja zadovoljstva pri delu, usposabljanje o duševni in čustveni vzdržljivosti ali o učinkovitem hibridnem načinu dela ali za sistematski program razvoja vodstvenih veščin zaposlenih.

  Kaj storiti, ko zaposleni izgubijo timski duh?

  Naslednji izziv vodje, ki potuje skozi čas, bo povezan z izgubo timskega duha. Več podrobnosti si oglejte na spletni strani.

  Vpišite svoj e-mail naslov in prejeli boste naslednji izziv ter predlog rešitve. Pridružite se zabavnemu učenju!

  Če se v vaši organizaciji ali v vašem timu soočate s podobnimi izzivi, nas kontaktirajte.

  Prenesi rešitev izziva v pdf formatu

  Vpišite svoj e-mail naslov.