Zapri
 Zapri

Develor Slovenia

  Pokaži vse kontakte
  Magazine  

  Najdi v Storitvah & rešitvah

  • Please, type at least 3 characters in search input to find solutions.
  Pojdi na storitve

  Najdi v virih

  • Please, type at least 3 characters in search input to find resources.
  Preišči vire
    Kontaktirajte nas
  Prehod na hibridno poslovanje prinaša tveganja in koristi

  Rezultat pandemične transformacije je vsekakor dejstvo, da veliko število podjetij načrtuje in izvaja hibridne operacije - del zaposlenih dela v pisarni, del od doma. Nov operativni model zagotavlja večjo prilagodljivost zaposlenim in tako obljublja večjo zavzetost in učinkovitost.

  Poleg koristi obstajajo tudi velika tveganja. Poslovanje hibridnih timov in organizacij zahteva novo vrsto vodenja in vodstvenih rutin. Glavni dejavniki uspeha implementacije so zavestno upravljanje sprememb in usposabljanje vodij za novo normalno stanje.

  Insight 1

  Kultura je na prvem mestu

  Revizija korporativne kulture, vrednot in norm je prvi korak pri hibridnem poslovanju, saj s tem zmanjšamo tveganje za dve vzporedni kulturi in rutini. Spremembo kulture ne vodimo z besedami, temveč z dejanji.

  Ljudje ne spremenijo svojih prepričanj, če o tem le govorijo, spremembo morajo doživeti, da ji verjamejo in jo začutijo. Nova kultura bi morala zagotavljati povezanost in pripadnost ne glede na to, ali vaši zaposleni delajo na daljavo ali v vaših pisarnah.

  Insight 2

  Sodelovanje na preizkusu

  Sodelovanje in komunikacija sta navadno ahilova peta organizacij. V hibridnih organizacijah se bremena in tveganja množijo. Lahko povzroči celo silose ali frakcije, če si zavestno ne prizadevamo, da bi to preprečili.

  Izboljšati je potrebno komunikacijo in sodelovanje znotraj skupin in med oddelki, saj se v času sprememb silosi razcvetijo. Programi timskega sodelovanja so bistvenega pomena za krepitev timskega duha. Team Sociomapping je odlično orodje za oceno in izboljšanje komunikacije in sodelovanja timov.

  Insight 3

  Dela na daljavo se priučimo

  Hibridni model delovanja zahteva posebne kompetence vodij in zaposlenih. Programi usposabljanja o vodenju oddaljenih timov in hibridnih skupin zagotavljajo ustrezen nabor orodij za glavne izzive vodij pri ohranjanju motivacije in nadzora.

  Serija učinkovitih on-line delavnic za zaposlene, ki delajo od doma nudi vse spretnosti in tehnike, ki povečajo osebno učinkovitost pri delu od doma ali na daljavo.

  Naše rešitve za hibridne time

  Potrebujete pomoč pri hibridnem poslovanju?

  Pogovorimo se in zgradimo pravo rešitev za vas. Pustite svoje podatke in kmalu vas bomo kontaktirali.