DEVELOR | Vodstvene veščine prihodnosti
Zapri    

  Develor d.o.o.
  Cesta Toneta Tomšiča 11,
  4270 Jesenice, Slovenija

  Pokaži vse kontakte
  Kontaktirajte nas    
  • Odnos in razvojna miselnost
  • Vodenje in upravljanje
  • Prodaja, skrb za stranke in pogajalske veščine
  • Osebna učinkovitost in komunikacijske veščine
  • Teambuilding in učinkovito sodelovanje tima
  • Ocenitev in diagnostika
  • HR svetovanje in coaching
  • Storitve

  Najdi v Storitvah & rešitvah

  • Please, type at least 3 characters in search input to find solutions.
  Pojdi na storitve

  Najdi v virih

  • Please, type at least 3 characters in search input to find resources.
  Preišči vire
  Učinkovito upravljanje kompleksnosti in vodenje v VUCA svetu

  Kompleksnost podjetij se pospešeno povečuje. Redke organizacije so še vedno preproste - kjer so razmere stabilne in povezava med vzroki in posledicami jasna. Veliko več podjetij je zapletenih, z vrsto dobrih odgovorov na katero koli vprašanje. Z dneva v dan vse več organizacij - ali njihovih delov - postaja zapletenih

  Svet, ki je nepredvidljiv, negotov, kompleksen in dvoumen. To novo okolje predstavlja nove
  izzive in od vseh nas zahteva, ne le agilen odnos, temveč tudi razvojno miselnost in nove veščine prilagodljivega vodenja.

  Insight 1

  Miselnost ustvarja razliko

  Kaj je pri vodenju pomembnejše – veščine ali miselnost? Poudarek razvoja vodenja se mora premakniti s tehnik na redefiniranje miselnosti vodenja. To vodjem omogoči, da obvladajo zapletenost in negotovost. Razvojna miselnost je izhodišče – ne samo za vodje, temveč za vse zaposlene. Ljudje z razvojno miselnstjo uspevajo v izzivih, vidijo neuspeh kot odskočno desko za rast in slavijo uspeh vseh.

  Drugi temeljni kamen je pogum, sposobnost tveganja in odgovornost za svoja dejanja. Pogum lahko uspeva le v okolju psihološke varnosti, kulture, kjer se ljudje ne bojijo spregovoriti in postavljati vprašanj. Kako lahko vodje zagotovijo okolje rasti in varnosti? Samo, če imajo pravo miselnost in ukrepajo. Ravno na to se osredotočamo v naših vodstvenih programih.

  Insight 2

  Veščine prihodnosti

  Glavni model VUCA poziva vodje, da se osredotočijo na gradnjo vizije, razumevanja, jasnosti in agilnosti. Le s tem bodo premagali zastrašujoče in ohromujoče vplive VUCA sveta.

  Naši programi vodstvenih veščin prihodnosti so gamificirani in imajo ključno vlogo pri usmerjanju pozornosti vodij na tista področja, ki so zanje pomembna že danes in jutri. Programi VUCA in Misija na Mars vključujejo udeležence in ustvarjajo občutek nujnosti.

  Insight 3

  Vodstvene veščine za trajnostno spremembo delovanja

  Ustrezna miselnost ljudi naredi odprte za spremembe in odgovori na vprašanje: “Zakaj se spreminjati?” Zato programe razvoja začenjamo s programi spremembe miselnosti. Drugo vprašanje je “Kako se vesti zdaj?” Na to odgovorimo s strukturiranim razvojem ustreznih vodstvenih veščin. Najslabše, kar se lahko zgodi, je, da imajo organizacije visoko motivirane in usposobljene vodje, ki delujejo v sistemu, kjer ni prostora za uporabo nove miselnosti in rutin.

  Zato je potrebno pripraviti vodstveni operativni model(VOM)- zbir pričakovanih standardnih vedenj in rutin za določeno skupino vodij.

  Naše rešitve na področju vodstvenih veščin prihodnosti

  Povezani članki

  Želite več informacij o Vodstvenih veščinah prihodnosti?

  Pogovorimo se in zgradimo pravo rešitev za vas. Pustite svoje podatke in kmalu vas bomo kontaktirali.